Eduskuntavaalit 2019

Upeat ehdokkaamme keräsivät yhteensä 1284 ääntä.

Suuret kiitokset jokaiselle ja äänestäjille!

Hämeen piirissä saatiin säilytettyä edustajan paikka ja Päivi Räsänen jatkaa arvokasta työtään meidän kaikkien hyväksi.Vaalipäivä sunnuntai 14.4.2019.
ennakkoäänestys kotimaassa 3.-9.4.2019
ennakkoäänestys ulkomailla 3.-6.2019

Hämeenlinnalaiset ehdokkaat:

Jouni Heinonen 27

jouni.heinonen@mokia.fi

040 071 2194

Slogan: Mr Mokia Kd:n luottomies ”työttömyysministeri”

Olen 57- vuotias mies, jolla 4 aikuista lasta ja 6 lastenlasta. 20 vuotta olen työskennellyt järjestötoiminnassa, (Hämeen Mokia ry), jossa autetaan ihmisiä kaikilla elämän osa-alueilla. Samassa yhteydessä toimii yhdistyksen omistama osakeyhtiö AIKOMUS ab, jonka tarkoituksena on tuottaa tuloja yhdistyksen tarpeisiin. Toimintaympäristö on kansainvälinen.

Osaamista minulla on lähes kaikissa tehtävissä. Olen LVI- asentaja, laitosmies ja yrityskouluttaja. Minulla on liikennelupiin oikeudet sekä linja- auto, että tavaran kujetusliikenteeseen. Olen käynyt päihdeterapiakoulutuksen, yritysjohtajakoulutuksen ym. Ajoneuvoluokkia löytyy myös. Toimin Hämeenlinnan kaupungin 1 varavaltuutettuna ja olen Hämeenlinnan elikeinoyhtiön hallituksessa.

Suuri kiinnostus on työllistämisen kehittämiseen ja viisaiden ratkaisumallien tuottamiseen näissä asioissa. Työttömyysministeri olisi osuva kuvaus minusta.

Jasu Markkanen 30

jasu.markkanen@kd.fi

Slogan: Think. Pray. Act. Repeat.

Olen 40-vuotias matemaattisten aineiden opettaja, aviomies, isä ja pääluottamusmies.

Tavoitteeni:

* Päätöksiin tulee saada tervettä järkeä, oikeudenmukaisuutta ja inhimillisyyttä.

* Koulut kuntoon ja koulutus kohdalleen.

* Vanhempien ja lasten hyvinvointi päätösten perustaksi. Ja vanhusten myös.

* Kestäviä ratkaisuja yhteisen ilmaston ja luonnon hyväksi.* Subsidiariteettiperiaate kunniaan.

* Uhriutumisen ja ammattiloukkaantumisen kulttuuri lähimmän meren pohjaan. Tärkeistä ja vakavista asioista on saatava keskustella; sitten on rohjettava myös korjata kurssia, jos se on väärä.

Vuokko Syväntö 35

Sitoutumaton

vsyvanto@gmail.com
+358 44 538 9934

Slogan: Jos vanhenet - äänestä minua

Olen kulttuuria ja taidetoimintaa ikääntyneiden hyvinvoinnin edistämiseksi päätyönäni käyttävä yhteisöohjaaja Hämeenlinnasta. Olen työskennellyt noin 15 vuotta vanhusten kuntouttavassa päivätoiminnassa ja ollut rakentamassa laatusertifioitua vanhustyötä ja nähnyt myös sen purkamisen. Kannan huolta vanhusten valveillaoloajan laadusta hoivayksiköissä ontuvan hoitotyön lisäksi. Myös eettisen kuorman alla työskentelevien hoitajien jaksaminen huolettaa. Vanhustyöhön täytyy saada lakisääteinen hoitajamitoitus ja moniammatillinen hoitotiimi, johon kuuluu kulttuurisen vanhustyön ammattilainen muiden kuntouttavien ammattilaisten lisäksi.

Peruskoulujemme ongelmana on liian suuret luokkakoot ja työrauhan puuttuminen. Opettajien tueksi tulee kehittää uusia rakenteellisia menetelmiä ja kouluohjaajien määrää kasvattaa. Perheiden ja vanhemmuuden tueksi laatisin Vanhemmuuden ajokortti -koulutuksen.

Minulla on neljä poikaa ja yksi mies. Harrastan laulamista säestäen itseäni kitaralla, samoilen metsissä keräillen sieniä ja marjoja ja teen taideprojekteja (Koskettelualttaritaulu kehitysvammaisten kanssa, grafiikkaa ja graffiteja vanhusten kanssa...). Ajattelen kierrättäen: ostan mieluiten käytettyä, käytän ensin sitä mitä jo on. Luonnonsuojelu pitäisi alkaa tehtaiden hukkatuotantoa vähentämällä. Jokainen tuotantoketjun tuote, joka kulkeutuu suoraan roskiin, on uhka maailmalle. Kulutushysteria kuriin.

Pia Rendic 32

pia.rendic@vapautauhri.fi

040 145 6733

Slogan: Räväkkä ja rohkea oikeuksien puolustaja

- Väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopiston SCE-tohtorikoulussa
- Vapauta Uhri ry:n perustaja ja toiminnanjohtaja
- Ihmisoikeusaktivisti
- Tietokirjailija
- Teologian maisteri
- Lastentarhanopettaja
- Seksuaalineuvoja
- Kolumnisti
- Kristitty vaimo ja viiden lapsen äiti


Haluan rakentaa Suomea, jossa ihmiset kokevat olevansa turvassa ja tasavertaisia. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus elää oman näköistään ja kokoistaan elämää, ilman pelkoa tulla hyväksikäytetyksi, riistetyksi tai kaltoinkohdelluksi.


Katso kaikki ehdokkaat