Valtuustoaloite: Siistimpi kaupunki riittävillä roska-astioilla

13.05.2019

Hämeenlinnan Kristillisdemokraatit jättivät tänään valtuustoaloitteen kaupungin siisteyden edistämiseksi:

SIISTIMPI KAUPUNKI RIITTÄVILLÄ ROSKA-ASTIOLLA

Kaupunki haluaa pitää kadut ja puistot mahdollisimman roskattomina. Roskaamisen vähentyminen lisää asukkaiden viihtyisyyttä ja vähentää siivouskustannuksia. Roskien roskiksiin laittamisen pitäisi kuitenkin olla riittävän helppoa. On tutkittu, että ihmiset eivät kanna kädessään roskaa viittä metriä kauemmas.

Hämeenlinnan keskustassa on vähän roskiksia verrattuna moniin muihin kaupunkeihin. Lisäksi roskikset ovat pieniä, eikä niihin mahdu isommat pikaruokapakkaukset. Tarvittaisiin sekä lisää roskiksia että suurempia roskiksia.

Esimerkiksi Järvenpäässä kävelykatu Jannella on yhteensä noin 20 roskista, 5-10 metrin välein. Hämeenlinnan Reskalla on vastaavalla matkalla 6 roskista. Roska-astioiden määrällä lienee yhteys roskien määrään maassa. Järvenpäässä keskustan roskikset tarkistetaan ja tarpeen mukaan tyhjennetään vähintään kerran päivässä, aloittaen kävelykadulta. Lisäksi kävelykatu harjataan joka aamu kaupungin toimesta.

Myös Hämeenlinnan puistojen roskikset kaipaavat päivitystä. Nykyiset roska-astiat ovat liian pieniä ja niitä on liian harvassa. Etenkin suuurimpiin puistoihin tarvittaisiin Molok-tyyppiset säiliöroskikset,  joihin mahtuvat esimerkiksi pitsalaatikot. Kesäaikaan puistoihin tullaan usein eväiden kanssa. Elleivät roskat mahdu vaivatta puistojen roskiksiin, ne jätetään helposti maahan lintujen leviteltäväksi. Kiirellisimmin uusia roskiksia kaipaa Linnanpuisto, mutta myös Sairionpuisto, Klerckerinpuisto ja muut suositut puistot, jonne tullaan syömään eväitä.

Esitämme, että:

1. Kaupunki selvittää keskustan roskisten riittävän määrän ja tarpeen mukaan hankkii lisää roskiksia.

2. Kaupunki selvittää puistojen roska-astioiden riittävän koon ja tarpeen mukaan hankkii/ teettää suurempia roska-asioita.

3. Kaupunki selvittää roska-astioiden sopivan tyhjennysvälin ja tarpeen mukaan tihentää tyhjennyksiä.

4. Kaupunki haastaa asukkaat osaltaan pitämään huolta ympäristön siisteydestä ja roskattomuudesta.

05.03.2023Tule mukaan vaalitapahtumiin!
18.01.2023Infoa eduskuntavaaliehdokkaista
15.06.2021Lämmin kiitos kuntavaaleissa äänestäjille
01.06.2021KD Nuoret toivovat käytännönläheistä politiikkaa kestävältä arvopohjalta
13.02.2021Kristillisdemokraatit kuntavaaleihin teemalla "Koko maa mukana"
27.11.2020Uusi puheenjohtaja
27.12.2019Ajatushautomo Kompassin toiminnanjohtaja Tapio Luoma-aho: "Eurooppa ei pohdi sitä, mistä sen arvot ja sivistys kumpuavat"
16.12.2019VR lisää Hämeenlinnan junavuoroja
11.06.2019Valtuustoaloite: Toimenpideohjelma lapsiperheköyhyyden vähentämiseksi
13.05.2019Valtuustoaloite: Siistimpi kaupunki riittävillä roska-astioilla

Siirry arkistoon »