KD Nuoret toivovat käytännönläheistä politiikkaa kestävältä arvopohjalta

01.06.2021

KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen, 25, on seurannut KD-puoluetta pienestä pitäen. Ehdokkuus kuntavaaleissa on luonnollinen askel eteenpäin.
– Minuun KD:ssa kolahtaa eniten se, että puolue tekee käytännönläheistä politiikkaa kestävällä arvopohjaa, jossa aidosti tavoitellaan yhteistä hyvää. KD ei ole tietyn eturyhmän puolue, vaan haluaa luoda arvokkaampaa arkea jokaiselle.

Kotikaupungin elinvoima on ollut kauppatieteitä ja musiikkia opiskelevalle Annika Lyytikäiselle tärkeä asia.
– Vireä ja persoonallinen kaupunki, jossa on hyvä yrittää, on edelleen yksi minulle tärkeimmistä asioista paikallispolitiikassa.

Kaksikielinen Lyytikäinen on myös Nuorten Pohjoismaiden Neuvoston puheenjohtajiston jäsen.
– Politiikan, opintojen ja musiikkialan siviilitöiden ohella en ehdi pahemmin harrastaa, mutta kun se taas on mahdollista, suuntaan mielelläni kulttuuri- ja urheilutapahtumiin, kahden alan kandidaatin tutkinnon suorittanut Lyytikäinen kertoo.

Mikael Plomp, 21, on viimeisen vuoden tradenomiopiskelija Vaasan Ammattikorkeakoulusta.
–  Haluan olla rakentamassa KD:sta puoluetta, joka välittää yhteiskunnan hyvinvoinnista myös tulevaisuutta ajatellen. Järkevällä sukupolvien rajat ylittävällä politiikalla tulevaisuuden KD saa kannatusta myös kaukaa seurakuntien ulkopuolelta.
– Sukupolvirajat ylittävällä politiikalla tarkoitan päätöksentekoa, joka kantaa pitkälle. Emme voi elää jatkuvasti yli rajojen nostaen taakkaa tuleville sukupolville.

Plomp muistuttaa, että päätöksenteossa on otettava aina huomioon vaikutukset kymmenien vuosien aikavälillä.
– Väestöpyramidi on vinksallaan, eikä helppoa ratkaisua ole näkyvissä. On aika siirtyä todellisuuteen ja elää varojemme mukaisesti, jotta myös lapsillamme olisi samat mahdollisuudet kuin mitä itse olemme saaneet.

– Lähdin ehdokkaaksi, sillä en vain olla sivusta seuraajana. Uskon kristillisdemokratian omaavan parhaat rakennusaineet ja työkalut sen toteuttamiseen, kertoo KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja Ami Rinta-Valkama, 23.

– Unelmani on nähdä KD-puolue, joka ei jää marginaaliin. Tärkeimpiä KD:n periaatteita minulle on perheystävällisyys. Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö, josta hyvinvointimme kumpuaa. Puolueemme on pitänyt tämän kirkkaana päätöstensä tausta-ajatuksena ja arvostan sitä erityisesti, sanoo Tampereen Amurissa aviomiehensä kanssa asuva Rinta-Valkama.
– Tärkeimpiä tavoitteitani on yrittäjämyönteisemmän Tampereen luominen, nuorten pahoinvoinnin vähentäminen ja perheiden tukeminen. Kokonaisvaltaisesti haluan olla edistämässä kestävää ja tulevaisuuteen suuntaavaa talouspolitiikkaa, jossa ongelmiin pyritään puuttumaan ennaltaehkäisevästi, eikä ainoastaan viimesijaisin toimin.

Nuorten mielenterveyspalvelut pitäisi saada paremmalle tolalle.
– Tällä hetkellä esimerkiksi koulupsykologeja ja -kuraattoreita on aivan liian vähän. Samoin terapiatakuu on toteutettava mahdollisimman pian. Jos nuorten pahoinvointiin ei puututa ajoissa, ongelmat tulevat ainoastaan kertautumaan ja kustantamaan yhteiskunnalle huomattavasti enemmän kuin panostus ennaltaehkäiseviin mielenterveyspalveluihin.

KD Media

11.04.2024KD:n EU-vaaliohjelma julki: Järjen ääntä EU:hun - Euroopan unionin on palattava juurilleen!
07.04.2024Kristillisdemokraatit ja Liike Nyt ovat solmineet vaaliliiton eurovaaleissa
21.11.2023Vuosikokouksen valintoja
10.04.2023KD Häme uusi paikkansa eduskunnassa
05.03.2023Tule mukaan vaalitapahtumiin!
18.01.2023Infoa eduskuntavaaliehdokkaista
15.06.2021Lämmin kiitos kuntavaaleissa äänestäjille
01.06.2021KD Nuoret toivovat käytännönläheistä politiikkaa kestävältä arvopohjalta
13.02.2021Kristillisdemokraatit kuntavaaleihin teemalla "Koko maa mukana"
27.11.2020Uusi puheenjohtaja

Siirry arkistoon »