Terveydenhuoltolakia valmistellaan

Torstai 8.5.2008 klo 23.45 - Päivi Räsänen


Työaamuni alkaa valiokunnan ja ministeriön yhteisellä terveydenhuoltolaki –työseminaarilla. Olen ajanut monta kautta sitä, että terveydenhuoltoa koskeva lainsäädäntö, nykyinen erillinen erikoissairaanhoitolaki ja perusterveydenhuoltoa koskea kansanterveyslaki yhdistettäisiin. Siksi iloitsen, että tämä ehdotus vihdoin saatiin hallitusohjelmaan.

Tarve ei kohdistu pelkästään lakitekniseen yksinkertaistukseen, vaan terveyspalvelujen saatavuuden parantamiseen. Turhista hallintorajoista tulee olla mahdollista päästä eroon, asiakkaiden valinnanvapautta on lisättävä, potilaalla tulee olla oikeus sairautensa kannalta oikeaan hoitoyksikköön. Esimerkiksi potilaan mahdollisuutta käyttää opiskelu- työ- tai lomailupaikkakuntansa palveluja tulee parantaa, eikä vaatia matkustamaan satoja kilometrejä viralliseen kotikuntaan saamaan tarvittavaa hoitoa.

Terveydenhuoltolakiin sisältyy paljon odotuksia - osaltani yritän sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä vaikuttaa, että ne mahdollisimman laajalti toteutuisivat.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini