Juhlan jälkeen

Sunnuntai 27.4.2008 klo 22.03 - Päivi Räsänen


Eilinen puolueen 50-vuotisjuhla oli huikean hieno tapahtuma. Sydämelliset kiitokset puoluesihteeri Sarille, Kriskelle, Merjalle ja muille vastuunkantajille, jotka valmistivat puolueväellemme upean päivän! Juhla sävy oli raikas ja iloinen.

Iloitsin ystävien tapaamisesta, uusistakin tuttavuuksista. Illallispöydässä istuin Valko-Venäjän kd-puolueen varapuheenjohtajan vieressä. Alaksiej uskoi demokratian läpimurtoon kotimaassaan – sen kärjessä kulkevat sananvapautta janoava lukeneisto, pienyrittäjät ja evankelikaaliset kristityt.

Kd-puolue on laiton, aivan kuten muutkin oppositiopuolueet. Puolueen tilaisuuksien järjestäminen on laitonta, kirjallinen materiaali on laitonta ja kokoukset ovat laittomia. Sama ongelma koskee evenkelikaalisia ja protestanttisia seurakuntia. Valko-venäjän kielisten raamattujen ja muun kristillisen kirjallisuuden painaminen ja levittäminen on tehty hankalaksi. Aleksiej kantoi huolta muutaman poliitikon tuoreesta vangitsemisesta – heidän joukossaan sosialidemokraattisen puolueen näkyvä hahmo.

Etsimme tapoja tukea Valko-Venäjän oppositiota – toivottavasti niin Suomesta kuin koko EU:sta tukea löytyy laajasta poliittisesta kentästä.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini