Perheiden ongelma rakkauden puute

Maanantai 8.9.2008 klo 23.39 - Jukka Borg


Pj. Jukka Borgin mielipidekirjoitus 8.9.08 Hämeen Sanomissa:

Suomalainen perhe voi huonosti. Sen valitushuuto näkyy ja kuuluu, niin kaupungilla kuin kouluissa ja nuorisorikollisuudessa. Yhteiskunnan selkäranka ja terve perusta, perhe, on mitä suurimmassa vaarassa menettää alkuperäisen tarkoituksensa.

Miksi nuoriso voi huonosti ja miksi on niin paljon itsemurhia? Miksi hoitolaitokset ovat täynnä nuoria joilla ei ole tasapainoista elämää, vaan huumeet ovat vieneet koko elämän ja lopulta tuhonneet?

Elämässä tulisi olla toivoa paremmasta. Luulen, että elämää suuremmat vakaumukset ovat jääneet pois elämän repusta. Ihminen on luotu sitä varten, että häntä rakastettaisiin ja että hän tuntisi olevansa rakastettu. Jos oikein rakastamista ja välittämistä ei ole perheessä, niin kasvatus on aivan pielessä. Koti ja perhe on se kasvupaikka, josta lapset ammentavat elämän alkeet ja rakkauden.

Rakkauden ilmapiiri puuttuu useista kodeista näinä päivinä. Avioerot, irralliset suhteet, viina, huumeet ja elämän rikkinäisyys tuottavat lapselle turvattomuuden tunnetta. Vääränlainen ihmiskuva kehittyy kodeissa ja yhteiskunnassa. Se on salakavalasti tullut lukuisten ihmisten elämään niin, että ihminen ei sitä huomaa – eikä sitä, kuinka pielessä hänen oma kuvansa on. Se on tunkeutunut meidän ihmisten maailmaan taiteen, kulttuurin, nuorisomusiikin ja virtuaalimaailman muodossa.

Nyt on aika herätä unesta niin, että ihminen voi löytää itsensä kokonaisena ihmisenä. Ehjänä ja terveenä niin, että ei tarvitse pelätä itseään. Tänään voit löytää vielä itsesi eheytyen ja niin, että tunnemaailmasi on parantunut. Onneksi vielä on sellaisia paikkoja joissa ihminen voi eheytyä ja tulla sisältä terveeksi. Ihmisen täytyy kuulla se, että häntä rakastetaan.

Mikä on sen suurempi rakkaus kun ikiaikojen Jumalan rakkaus pientä ihmistä kohtaan?

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini