Elvytystä

Perjantai 30.1.2009 klo 18.47 - Teija Arvidsson



Tänään hallitus on päättänyt yli 400 miljoonan euron elvytyspaketista. On hieno juttu, että vihdoin toteutetaan niitä uudistuksia, joita KD on ajanut jo vuosia! Lapsilisät, alimmat päivärahat, kotihoidontuki sekä yksityisen hoidon tuki tullaan sitomaan indeksiin. Uudistukset astuvat voimaan vasta 1.3.2011, mutta hyvä niinkin.

Lisärahaa on luvassa myös homekoulujen ja rakennusten kunnostamiseen. Sillä saralla tarvetta olisi vaikka kuinka paljon, mutta jostain on aloitettava. Toivottavasti tästä lisäresurssista liikenee jotain myös Hämeenlinnan kouluille. Korjaustarvetta piisaa.

Saa nähdä, ovatko nämä elvytyskeinot riittäviä ja mitä vielä on edessä. Minä opettajana kannan tietysti huolta perheiden selviämisestä. Vanhempien ongelmat ja huolet kun heijastuvat välittömästi lapsiin.

Jospa taloustaantuma toisaalta herättäisi meidät huomaamaan, ettei kaikkea voi mitata rahassa. Arvokkaimmat asiat ovat edelleen ilmaisia. Parhaat elvytyskeinotkaan eivät edellytä lainanottoa.  Rakkaus, välittäminen, hyväksyminen ja rohkaisu eivät maksa mitään, mutta niiden avulla saa elvytettyä tärkeintä pääomaa, ihmisen sielua ja mieltä.

 

 


Kommentit

17.2.2009 22.02  Ismo Rajamäki

Tervehdys naapurista, saapuiko kansalaisaloite hallitukselle ? Teimme kansalaisaloitteen pakolaisista 16.2 olevaan kokoukseen, jonka Päivi Veikkola lupasi toimittaa. Vastausta odotamme 3kk niin kuin laki määrää, mutta haluisimme tietää tuliko aloite hallituksen tietoon vai ei?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini