Kylmää kyytiä vai sydämen politiikkaa?

Tiistai 10.9.2013 - Mikko Kiuttu


Kokoomusnuoret ehdottavat tuoreessa tavoiteohjelmassaan muun muassa kansanryhmää vastaan kiihottamisen sallimista, pakolaiskiintiöiden –ja kehitysyhteistyömäärärahojen poistamista. Kovia ja kylmiä ajatuksia, jotka heijastelevat ajatusta vahvemman oikeudesta ja etuoikeutettujen politiikasta.     

Minulle ensiarvoisen tärkeää politiikassa on ihmisarvo. Jokaisella tulee olla mielipiteen –ja sananvapaus, muttei toisia tietoisesti loukkaavalla ja vihapuheita lietsovalla tavalla. Euroopan historiassa meillä on järkyttäviä esimerkkejä siitä, mihin vihan ja valheiden levittäminen jotakin kansanryhmää kohtaan on johtanut. Ihmisarvoa tulee aina kunnioittaa riippumatta heidän uskostaan, ihonväristään jne.  Tästä ei tule tinkiä!

Porvarilliseen maailmankuvaan ja yrittäjämyönteisyyteen kuuluu myös heikoimmista välittäminen, ei kylmyys ja kovuus. Toisten menestyminen ei ole muilta pois. Päinvastoin, taloudellinen hyvinvointi antaa mahdollisuuksia muiden auttamiseen ja kurjuuden vähentämiseen maailmassa.  Meidän tulee kantaa oma vastuumme esimerkiksi maailman pakolaisista. Suomella yhdestä rikkaimmista maista on siihen varaa, jopa näinä taloudellisesti tiukkoina aikoinakin. ”Valta ei koskaan ole hyvä, ellei sen haltija ole hyvä”, totesi osuvasti Martin Luther King.  

Oikeistolaista politiikkaa voi tehdä kestävästi Kristillisdemokraattisin arvoin. Kannustavuus, yritteliäisyys, menestyksellisyys, ihmisarvon suvereeni kunnioittaminen ja toisista välittäminen voivat kuulua samaan ideologiseen ajatteluun. Yksilön vapaus on tärkeä yhteiskunnallinen perusperiaate, muttei hinnalla millä hyvänsä. Politiikassa sen puolustamisen ei tulisi tarkoittaa välinpitämättömyyttä, pelkästään yksilökeskeistä ajattelua. Minulle yksilön vapaus merkitsee vastuuta sekä itsestä, mutta ennen kaikkea myös lähimmäisistä. Yhteiskuntamme saadaan uuteen nousuun perheiden, yritysten ja yksilöiden toimintaedellytyksiä parantavalla arvopolitiikalla.    

Mikko Kiuttu
KD Nuorten 1. varapuheenjohtaja
mikko.kiuttu@kdnuoret.fi

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini