Järkipuhetta verokeskusteluun

Perjantai 31.10.2008 - Päivi Räsänen



Olen kirjoittanut vastoin aiempia tapojani blogia harvakseltaan – tarkoitus on palata päivittäiseen kirjoittamiseen aloitettuani täysipäiväisen työn sairauslomani päätyttyä. Kunnallisvaaleissa menimme askeleen eteenpäin – pieni voitto viime kerran vaaleihin nähden oli kovassa kilpailutilanteessa saavutus, johon voi olla tyytyväinen. Matkimatta Jutta Urpilaista haluan vielä kiittää kaikkia ehdokkaita, tukijoitamme ja äänestäjiä!

Puhemies Sauli Niinistö on tällä viikolla yrittänyt puhua järkeä hallitukselle. Niinistö vaati arvioimaan ensi vuodelle aiottuja tuloverokevennyksiä uudestaan. Perustelut olivat johdonmukaiset. Tuloveroalennus ei ole paras talouden elvyttäjä. Veronkevennysten dynaaminen, elvyttävä vaikutus on 25–30 prosenttia veronkevennysten määrästä, mutta voidaan puhemiehen sanoin kysyä, toimiiko dynamiikka tämänkään vertaa nykyisessä taloustilanteessa.

Niinistö myös ehdotti verokevennysten kohdentamista toisin nostamalla esiin lapsiperheet kohderyhmänä. Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetissa toimitaan juuri näin – me suuntaisimme verokevennysvaran lapsivähennyksiin, joiden kautta ostovoima suuntautuisi tehokkaimmin kotimaiseen kulutukseen. Lisäksi hyvinvointipalveluihin, ennen muuta kansanterveyteen panostaminen tulee ymmärtää elvyttävänä investointina. Palvelujen kautta raha kiertää tehokkaasti kotimaiseen kulutukseen ja samalla saadaan terveys- ja hyvinvointihyötyjä tulevaisuuteen.

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini