Kierteessä kohti sukupuolineutraalia avioliittoa

Torstai 2.4.2009 - Päivi Räsänen


Olen ylpeä Ruotsin kristillisdemokraateista. Sisarpuolueemme jäi ainoana koko ruotsalaisessa puoluekentässä puolustamaan miehen ja naisen välistä avioliittoa. Vaikka taistelussa joskus häviää, silläkin on arvoa, että loppuun saakka, vastoin valtavirtaa rohkenee puolustaa totuutta. Ruotsin valtiopäivät hyväksyivät suurella enemmistöllä sukupuolineutraalin avioliiton. Tätä päämäärää kohti on edetty askel askeleelta - Suomen seuratessa perässä.

Ruotsin esimerkki osoittaa sen, että ns. seksuaalista ”tasa-arvoa” edistävät tahot eivät ole tyytyväisiä ennen kuin viimeinenkin toisinajattelija on vaiennettu. Ruotsalaisen seksuaalivalistusjärjestön edustaja tervehti muutosta ilolla, mutta kritisoi pappien mahdollisuutta kieltäytyä vihkimisestä. Hänen mukaansa mahdollisuus syrjintään pysyy näin ollen laissa kirjoitettuna.

Ruotsin kirkossa jokaisen seurakunnan on jatkossa tarjottava kaikille pariskunnille mahdollisuus avioitumiseen, mutta papeille on luvattu oikeus kieltäytyä vihkimästä homoparia. Voi kuvitella, että seuraava tavoite on poistaa tämäkin omantunnon vapaus. Julistetaanko Raamatun homoseksuaalisuutta käsittelevät tekstit pannaan?

Suomen eduskunta päättää piakkoin hallituksen esityksestä samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeudesta. Tämä on yksi askel kohti sukupuolineutraalia avioliittoa. Siinä äitiys ja isyys korvataan sukupuolineutraalilla vanhemmuudella: lapsella voisi olla yhtä aikaa kaksi samaa sukupuolta olevaa vanhempaa. Kuitenkin lapsen asema voitaisiin yhtä hyvin turvata niin, että oman vanhemman kumppani toimisi laillisena huoltajana.

Miksi äidin naiskumppanista pitää tehdä ”äiti”? Toivon, että eduskunta ymmärtäisi pysäyttää kierteen.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini